- Comedy Cafe

Dutch Roast Battles

In The Dutch Roast Battles krijg je een kijkje achter de schermen van Nederland Comedyland. Leer de comedians off stage kennen en ontdek hoe ze hun materiaal bedenken. Wat bezielt ze om op dat podium te gaan staan en wat zijn hun angsten? The Dutch Roast Battles volgt de stand up comedians in hun voorbereidingen op de roast battles. Een roast battle is een live battle op het podium tussen 2 stand up comedians. Beurtelings proberen ze met slimme, maar keiharde grappen, hun opponent te raken en te verslaan. Het is een verbale strijd, fysiek contact is niet toegestaan. The Dutch Roast Battles is de ultieme jokewriter showcase.

Regels:
* Beurtelings vertellen de comedians een grap.
* Vijf grappen per persoon. (Bij “Extra Joke” 6 per persoon)
* Een grap mag max. 60 seconden duren (incl. set-up en alle straight- punch- en taglines)
* Je mag reageren op de grap van je tegenstander voor je je eigen grap verteld.
(Reactie moet kort zijn, een one-liner dus. Na de allerlaatste, lees 10e grap, mag er niet meer gereageerd worden)
* De winnaar van de toss mag kiezen of hij/zij zelf begint of dat de tegenstander moet beginnen.
* Een battle kan in een gelijkspel eindigen, dan volgt de “Extra Joke ” !
* Geen enkel onderwerp is taboe.
* Alleen eigen en origineel materiaal is toegestaan.
* Iedere battle eindigt met een hug.

Jury: Driekoppige jury bepaalt na iedere battle welke comedian de Roast Battle gewonnen heeft. Criteria zijn; originaliteit, brengen van de grap en hoe is gebruik gemaakt van mogelijkheid om te reageren op de grappen van de tegenstander? De jury kan beslissen dat het een gelijkspel is. In dat geval volgt er de “Extra Joke”.

Roast Referee: Arjan Kleton fungeert als “Roast Referee”. Hij zal de avond hosten, het publiek opwarmen en de toss doen voor iedere roast battle. Verder geeft de Roast Referee aan wanneer de comedians toegekomen zijn aan de “Last Joke” en staat hij in verbinding met de jury i.v.m. de uitslag.