Mark Waumans (winnaar publieksprijs Griffioen/Zuidplein 2015) sluit zich aan bij het Comedy Café

Met trots kondigen wij aan dat Mark Waumans zich zal aansluiten bij het Comedy Café als aspirant lid. Hij is daarmee de eerste deelnemer van Comedy Café Academy die zich vast lid mag noemen van het Comedy Café. Morgenavond tijdens de Dondersgoede Donderdag show zal Mark voor het eerst als vast lid te zien zijn in het Comedy Café. Koop hier je kaartjes.

zO2knn-d

Wie is Mark?

Na jarenlang als rapper aan de weg te hebben getimmerd, staat Mark Waumans eind 2012 voor het eerst op het podium om stand-up comedy te proberen. Hij heeft meteen de smaak te pakken. Mark besluit om zijn vertrouwde leventje in Heerhugowaard achter zich te laten en verhuist naar Amsterdam. Met zijn unieke stijl en zijn aparte kijk op de alledaagse dingen valt Mark hier al snel op. Hij stond in de finale van de Culture Comedy Award 2015 en tijdens het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2015 won Mark het publieksprijs.

Mark heeft de afgelopen acht weken deelgenomen aan de Comedy Café Academy, onder leiding van comedian en coach Chris van der Ende. Volgens coach Chris heeft Mark zich in de afgelopen weken enorm ontwikkeld en is uitgegroeid tot een volwaardig comedian. Mark sluit zich daarbij aan bij het vaste team comedians van het Comedy Café.

De Jury van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival over Mark:

-Minimaal met groots effect-

“Als laatste act stond Mark Waumans op het programma van het Griffioen/Zuidplein Cabaret festival. Slechts bijgestaan door een enkele spot en zijn bril, voert hij zijn hele show op binnen de vierkante meter. Zijn grappen vullen echter de gehele zaal met gelach; van solliciteren als hobby tot schapen tellen, van foto’s nemen met je iPad tot bijpinnen bij het goede doel. Waumans zoekt de grenzen op, maar komt er telkens mee weg. Toch heeft sympathie de overhand: hij is een vlotte verteller en komt met originele invalshoeken. Het publiek eet uit zijn hand. Met de publieksprijs heeft hij in elk geval een aanmoediging om door te gaan, want talent heeft Waumans zeker.”