Ria Lina

Ria Lina is een rondreizende Filipijnse comedian, actrice en schrijfster, bekend van haar optredens in BBC’s Live At The Apollo, Have I Got News For You, The Now Show en Mock The Week – en werd in november uitgeroepen tot een van The Evening Standard’s ‘Hottest Comedians waar je nu naar zou moeten kijken’.

Tijdens haar stand-upcarrière heeft Ria vijf shows naar het Edinburgh Fringe Festival gebracht met haar werk over onderwerpen als autisme, actueel nieuws en raciale identiteit. Haar carrière strekt zich uit van toneel en scherm tot radio en af ​​en toe een ukelele – allemaal in een unieke stijl die door ‘The Scotsman’ wordt beschreven als ‘onverschrokken, provocerend en erg grappig‘.

Ria is de enige Filipijnse komiek in Britse stand-up en heeft een BSc in Experimentele Pathologie, een MSc in Forensische Wetenschappen en een PhD in Virologie op zak, dus het is niet alleen Ria’s komedie die zeer intelligent is. Ria, een regelmatige expert op Sky News, BBC News, Times Radio en TalkRadio, is veelgevraagd voor zowel haar wetenschappelijk inzicht, zelfverzekerde levering en bijtende humor.

Ria is een productief schrijver en schreef voor de Ladyboys of Bangkok ‘Fantasy & Feathers’ en ‘Glamorous Amorous’ tours, en schreef en acteerde in ITV2 comedy sketch show ‘Meet the Blogs’. Ze heeft ook haar eigen Channel 4-documentaire geschreven en gepresenteerd die de waarheid onthulde achter de mythen die Oost-Aziatische vrouwen in Groot-Brittannië omringen.

‘Onverschrokken, provocerend en heel grappig’
Scotsman

‘Boeiend, vertederend en eye-openend’
Time-out

‘Ze is als een Filipijnse Sarah Silverman’
Dusty Limits

Ria Lina // Comedians // Comedy Cafe

[comedian_agenda]