Roel C. Verburg

Deze flierefluitende rockster is bewapend met een microfoon, gitaar en onvoorspelbare liedjes. Roel C. Verburg komt onverwachts uit de hoek als slechtste rapper van de straat, bezingt hoe het is om zijn eigen opa te zijn en tokkelt vol passie een serenade over de gekoesterde vrouwelijke oester.

Roels relaxte en droogkomische verhalen gaan over de hulpeloosheid van het mannenvolk, wat zich uit in maar één ding tegelijk kunnen en onder de plak zitten. Hij kan anti-rijmen als geen ander en is een levende legende op het gebied van nerovetsrethca netarp (achterstevoren praten). Voor liefhebbers van Flight of the Conchords, Stephen Lynch en Henry Phillips: acts die ook wel eens de niet-Nederlandse Roel C. Verburg worden genoemd.

Je kunt Roel kennen van Padoem Patsss De Oneliner Show, Kopspijkers, zijn wekelijkse actuele liedjes op Radio Veronica. Hij speelde in alle hoeken en gaten van het land: van Lowlands tot Zwarte Cross. Daarnaast bracht hij zijn lollige liedjes, van Spinvisiaanse kwaliteit, uit op de platen Liedjes Voor De Kater en Gele Album. Roel een beetje de Obi-Wan Kenobi van de Nederlandse comedy in een ruig jasje. Zo neemt hij opkomende stand uppers onder zijn vleugels en leert hen de kneepjes van het vak.

Roel C. Verburg // Comedians // Comedy Cafe

[comedian_agenda]