Bob Maclaren

Deze geboren Nieuw-Zeelander won ooit, toen hij nog in een verre uithoek van onze aardkloot woonde, New Zealand Funniest Face Award. Met die prestigieuze prijs op zak reisde hij de wereld rond, struinde tientallen humoristische festivals af en nestelde zich uiteindelijk, als een ware kiwi gold, op Hollandse bodem.

Bob Maclaren heeft gevatte en verrassende observaties over Nederlanders. Denk aan: Hollandse feestdagen, religies en drankinname. Jarenlange afzondering op het tropische eiland en de gekte van Amsterdam maken Bobs kijk op de wereld uniek. Bob is een meester in het fysiek uitbeelden van situaties en zijn komische mimiek blijft je bij. Een verhalenverteller in hart, nieren en hysterische lichaamstaal.

Bob was op televisie te zien bij Discovery Channel UK met het komische reisprogramma Bob’s World en maakte als gelegenheidsduo met Bram van der Velde voor de Nederlandse Comedy Central de oudejaarsconference ZO 2009. Achter de schermen werkt(e) hij onder andere mee aan: De Lama’s, De Nieuwste Show, De Badgasten, De Kannibalen, Bijbabbelen, de Dino Show en In Goed Gezelschap. Bob is een beetje de Gandalf van de Nederlandse comedy-wereld. Mentaal alleen, want hij lijkt minstens negenhonderdzevenentachtig jaar jonger dan de bebaarde tovenaar. Bob inspireert, regisseert en schrijft regelmatig teksten voor andere comedians.

Bob Maclaren // Comedians // Comedy Cafe

[comedian_agenda]