Fuad Hassen

Deze eigenzinnige self-made man, met wortels in Eritrea, staat hoog in de top 10 meest sympathieke Nederlandse comedians. Met zijn innemende persoonlijkheid en afwisseling in rust en stemverheffing, lijkt het alsof Fuad Hassen nooit anders heeft gedaan dan met een microfoon voor een rood gordijn staan.

De cabaretier heeft moeite met gangster zijn in de winter, houdt van bittere espresso en haat een overkill aan katten. Hij is een meester in het uitspelen van situaties. Of het nou gaat om een stotterend telefoongesprek of een debat over mannen die niet op yoga mogen. Met zijn dynamische stem neemt hij je mee in zijn wereld vol persoonlijke verhalen met een geëngageerd randje. Zijn intense mimiek zal je nog dagen achtervolgen, net als de gevatte opmerkingen die hij terugkaatst naar het publiek. Fuad spreekt over de kleine dingen des levens en na het zien van zijn show eet je nooit meer appels in de stilte coupé.

Fuad won in 2008 de Culture Comedy Award en stond in 2013 in de finale van Cameretten. Je kunt hem kennen van zijn debuut voorstelling Pareidolia en Fuad was o.a. te zien in het BNN/VARA programma ‘Rare Jongens’ en ‘Spaanders’. Had 2019 zijn wekelijkse item bij ‘Is er een dokter in de zaal’ op RTL4.  Ook was hij in 2022 te zien bij De Avondshow met Arjen Lubach op NPO.

Fuad Hassen // Comedians // Comedy Cafe

[comedian_agenda]