Jacob Spoelstra

Wat krijg je als Doutzen Kroes en Sven Kramer in een blender gooit? Geen idee. Maar als het de uitstraling en strakke timing van Jacob Spoelstra heeft, gaan wij het experiment graag aan.

Deze Fries, die met zijn gezin neerstreek in Almere, onderscheidt zich door zijn observerende stijl over het gezinsleven. ‘Droogkomisch’ volgens het publiek, ‘bloed-irritant’ volgens zijn kinderen. Een huisvader die, dankzij zijn contra-alt stem en nuchterheid, zelfs de grootste belediging laat voelen als een warm compliment. Met zijn huis-tuin-en-keukengrappen filosofeert hij over diervriendelijke muizenvallen, zure Volkskrant-lezende gras-eters en hoe het leven zou zijn als het een aflevering van Weekend Miljonairs was. Jacobs grappen slagen met Friese vlag en wimpel. Herkenbaar voor iedereen met een gezin of die uit een gezin komt.

Je kunt Jacob kennen van De Grote Improvisatieshow samen met Lama’s Tijl Beckand en Ruben van der Meer. Hij was ook te horen op 3FM, Radio 2 en spatte van de buis op Comedy Central. In het wild was hij te zien bij het gezelschap Night of Comedy, Lowlands, Laughing Matters en de EO Jongerendag.

Jacob Spoelstra // Comedians // Comedy Cafe

[comedian_agenda]