Mark Waumans

Na jarenlang als rapper aan de weg te hebben getimmerd, staat Mark Waumans eind 2012 voor het eerst op het podium om stand-up comedy te proberen. Hij heeft meteen de smaak te pakken. Mark besluit om zijn vertrouwde leventje in Heerhugowaard achter zich te laten en verhuist naar Amsterdam. Met zijn unieke stijl en zijn aparte kijk op de alledaagse dingen valt Mark hier al snel op.

Waumans stond in de finale van de Culture Comedy Award 2015 en tijdens het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2015 won Mark het publieksprijs.

Uit het juryrapport: “Mark staat ‘zeker’ op het toneel. Hij vertelt vlot en met een uitgestreken gezicht. In hoog tempo vuurt hij anekdotes en sterke grappen op ons af. En dat alles op één vierkante meter.”

Uit een recensie in 8weekly; “Minimaal met groots effect. Slechts bijgestaan door een enkele spot en zijn bril, voert hij zijn hele show op binnen de vierkante meter. Zijn grappen vullen echter de gehele zaal met gelach; van solliciteren als hobby tot schapen tellen, van foto’s nemen met je iPad tot bijpinnen bij het goede doel. Waumans zoekt de grenzen op, maar komt er telkens mee weg. Toch heeft sympathie de overhand: hij is een vlotte verteller en komt met originele invalshoeken. Het publiek eet uit zijn hand. Met de publieksprijs heeft hij in elk geval een aanmoediging om door te gaan, want talent heeft Waumans zeker.” 

Mark Waumans // Comedians // Comedy Cafe

[comedian_agenda]