Jeffrey Spalburg

Je kunt Jeffrey Spalburg de afgelopen jaren in vele hoedanigheden zijn tegengekomen. In het theater met zijn cabaretvoorstellingen Brommers Kiek’n en zijn tweede programma Spiekerboks. Als acteur op het podium bij Made In Da Shade, als comedian bij het Comedy Café of als schrijver van TV programma’s. Momenteel is hij alweer toe aan zijn vierde avondvullende voorstelling; Baas.

Theater en muziek zijn Jeffrey Spalburg’s twee grote liefdes. Het was in de Hiphop scène waar MC Jeff zijn eerste stappen zette als ‘Master Of Ceremony’.

Spalburg presenteerde jarenlang met Najib Amhali o.a. Bevrijdingspop, Racism Beat It en Lowlands. Samen brachten zij later enkele singels uit, waarvan het nummer ‘Passie’ in 1996 een bescheiden hit werd. Jeffrey startte daarnaast als acteur bij theatergroep Made in da Shade (nu MC). Zo combineerde hij zijn twee grote liefdes, theater en Hiphop. De theatergroep wordt gezien als de pioneer op het gebied van urban theater in Nederland, waar hij nog steeds actief in is.

Naast acteren begon het schrijven van eigen werk een steeds belangrijkere plaats in te nemen. Eerst werd hij de vaste schrijver van cabaretier Jörgen Raymann, zowel voor zijn drie avondvullende shows als zijn televisieproducties. Sinds 2005 is Spalburg vast verbonden aan het Comedy Café in Amsterdam, waar hij regelmatig te zien is. Hierna begon het te kriebelen; Jeffrey wilde de ultieme combinatie van bedenken, schrijven en spelen omzetten in zijn eigen cabaretvoorstelling. In november 2008 ging zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling Brommers Kiek’n in première.

Jeffrey Spalburg // Comedians // Comedy Cafe

[comedian_agenda]