Maak een selfie met onze nieuwe poster en win vrijkaarten!

Vanaf vandaag hangt Amsterdam vol met onze nieuwe posters. Heb jij onderstaande poster gespot? Maak een selfie met de poster en tag het Comedy Café in de foto via Facebook of Twitter en maak kans op een vrijkaartje voor een show bij het Comedy Café! Via onze social media pagina’s worden de winnaars bekendgemaakt. Houd het goed in de gaten!

Afbeelding poster

 

Hashtag: #gespot
Twitter: @comedycafe_adam
Facebook: Comedy Café Amsterdam

 

De ultieme uitwisseling tussen het Comedy Café en het UICF!

Op vrijdag 1 mei a.s. staat het Comedy Café on the Road op het Utrecht International Comedy Festival. Onze vaste comedians Tom Sligting, Ryan Pandan en Bram van der Velde zullen in TivoliVredenburg een optreden verzorgen. Tickets zijn online te verkrijgen.

De internationale comedians die op het UICF staan, zullen na het festival op zondag 3 mei, in het Comedy Café spelen voor een speciale after UICF showcase. De namen worden binnenkort bekendgemaakt! Deze show is Engelstalig. Koop je kaartjes hier voor maar 12,50.

UICF-2015-logo-voor-WEBBram2 Foto Ruud Balk

 

Comedian van de Maand: Jeffrey Spalburg

Wie is Jeffrey Spalburg? 

BAAS FLYER VOORKANT kopieJe kunt hem de afgelopen jaren in vele hoedanigheden zijn tegengekomen. In het theater met zijn cabaretvoorstellingen Brommers Kiek’n en zijn tweede programma Spiekerboks. Als acteur op het podium bij Made In Da Shade, als comedian bij het Comedy Café of als schrijver van TV programma’s. Inmiddels is hij al aan zijn vierde programma BAAS toe.

Na vier avondvullende shows mag Spalburg zichzelf gerust ook een Baas noemen. En dat doet hij. Maar wie is er eigenlijk nog een baas? Wie heeft het nog echt voor het zeggen? In ‘BAAS’ zegt Jeffrey waar het volgens hem op staat, zonder gemaar. Of dat ook lukt? U zult verbaasd staan.

Ton Ouwehand over BAAS: “Spalburg is de sympathieke stand-up comedian die zich verbaast over de wereld….Bescheiden ergernissen over rijgedrag kan hij tot hilarische proporties opblazen. Dat Spalburg een buitengewoon muzikaal is, komt ook in deze voorstelling tot uitdrukking.”

Start bij Comedy Café

Toen ik nog veel theater deed wilde ik eigenlijk switchen naar meer comedy. Ik werd een beetje moe om altijd maar te moeten wachten op rollen waar ik helemaal niet op te wachten zat. Ik wilde gewoon meer ruimte om mijn eigen verhaal te vertellen zeg maar. Ik deed al wel eens stand-up en heb daarvoor nog eens blauwe maandag bij de Comedytrain gezeten waar ik met ze mee mocht trainen, maar nu wilde ik het anders doen. Ik ben gestopt met al mijn theaterwerk en ging een paar keer naar het Open Podium bij het Comedy Café. Het ging meteen al zo goed en ik vond de sfeer zo leuk dat ik meteen al in de weekendshows stond. Sindsdien ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan. Dat was in 2005.

FATU
11150406_799503673464107_3901672030773362722_n

“Grote namen blijven graag terugkomen vanwege de unieke sfeer”
Hoe is FATU ontstaan en wat is er zo mooi aan? Lees het hier in een kort interview met host en bedenker Jeffrey Spalburg.

Jeffrey, wat is het verhaal achter FATU?
FATU is negen jaar geleden begonnen in het oude Krater onder de hoogbouw van Hofgeest. Het was meer een kruipruimte, want met zestig stoelen was het altijd bomvol. Er waren keren dat we met toppers zoals Jörgen Raymann en Roué Verveer bijna honderd mensen binnen hadden.
In 2006 merkte Krater Theater op dat er in de Bijlmer slechts sporadisch cabaret en stand-up comedy aanwezig was, terwijl daar wel behoefte aan was. Krater heeft mij toen gevraagd of ik iets wilde opzetten. Het was direct een schot in de roos: comedians konden het Zuidoost publiek bereiken en de inwoners van de Bijlmer kregen de kans om de beste stand-up comedians en cabaretiers van het land te zien in hun eigen buurt. Zo werd FATU geboren.

Wat maakt FATU zo bijzonder?
We hebben iets unieks gepresteerd: we zijn de langst lopende comedyshow in Nederland! Da Bounce bestaat weliswaar langer, maar omdat wij elke maand een show neerzetten, hebben we in totaal meer shows gedraaid! Bovendien zijn wij de allereerste comedyshow die, dwars door al het hokjes denken heen, comedians vanuit verschillende posse’s boekt. Nu pas begint dat, op kleine schaal, een beetje gewoon te worden. Maar wij waren negen jaar geleden al trendsetter door zowel mensen van de Comedytrain, Comedy Café en het impresariaat van Frans Ruhl op een podium te presenteren. Dat is de magie van Zuidoost!

Waarom is FATU al negen jaar een succes?
Grote namen blijven graag terugkomen naar de Bijlmer vanwege de unieke sfeer. Ons publiek is het beste comedypubliek van Nederland. Ze komen echt voor de fatu, wat zowel het hebben van een goede tijd als grap betekent. We blijven ook vernieuwen met concepten als FATU Improv, waarin we met een vaste groep comedians samen op het podium staan en de hele show, à la De Lama’s/Wild ‘n Out, samen met het publiek improviseren. Ook nieuw talent krijgt de kans. Niet alleen door ze op te leiden, maar ook door ze maandelijks een spot te geven tijdens onze show, waarin ze zichzelf aan het publiek kunnen presenteren.

Interview n.a.v. 9 jarig jubileum FATU verschenen op Bijlmerparktheater.

  • Wat is je favoriete spot en waarom?

Amsterdam! De plek waar ik leef, lach en werk. 

  • Wat is je favoriete TV programma?

Chris Rock Show

  • Wat is je favoriete film?

Mijn favoriete comedy film aller tijden moet Coming To America zijn. De eerste film waar mijn grote idool Eddy Murphy laat zien dat hij in staat is verschillende typetjes en karakters te kunnen spelen. En natuurlijk, funny as hell!

  • Welke comedian heeft je geïnspireerd? 

Weer; Eddie Murphy. Dat was de eerste stand-up comedy die ik ooit heb gezien. Een vriend van mij, Najib, had zijn show op VHS tape. We hebben het grijs gedraaid, in de hoop dat wij ook ooit hetzelfde konden doen. In die tijd was er geen internet, dus het enige stand-up comedy dat wij konden zien was van Eddie Murphy en iets later van Richard Pryor. En natuurlijk alle bekende Nederlandse cabaretiers van die tijd zoals Freek de Jonge en Toon Hermans. Maar Eddie Murphy was voor mij persoonlijk toch wel het meest inspirerende. Het was de eerste keer dat ik een donkere man op het podium zag die zei wat hij wilde, maar tegelijkertijd ook echt grappig was.

  • Wat is je favoriete vakantieplek?

De Caribische eilanden! Ik wilde altijd al de grote Caribische eilanden zien. Na het bezoeken van acht eilanden heb ik nog steeds een hoop te zien. Misschien kan ik het op een dag combineren met werk, maar dan moet ik wel in het Engels optreden. 🙂

  • Wat is je favoriete drankje?
Bier, rum, wijn en water

 

  • Wat is je favoriete liedje op dit moment?

Going Down For Real van Flo Rida! Het podium opgaan met een bounce 😉

  • Wat wil je worden als je groot bent?

Groot

Columns

Jeffrey schrijft ook regelmatig columns voor diverse magazines. Maandelijks zijn de columns te lezen in Dreamz-Newz, een krant met een Surinaams Hindoestaanse invalshoek. En elk kwartaal in de glossy Twentelife.

Column Jef

Meer weten over zijn biografie? Lees hier verder.

Nieuwsgierig geworden naar zijn voorstelling? Bekijk hier zijn volledige speellijst en wie weet speelt hij ook bij jou in de buurt!

Jeffrey is ook regelmatig te zien in het Comedy Café. Kijk hier welke dagen.

 

Mark Waumans (winnaar publieksprijs Griffioen/Zuidplein 2015) sluit zich aan bij het Comedy Café

Met trots kondigen wij aan dat Mark Waumans zich zal aansluiten bij het Comedy Café als aspirant lid. Hij is daarmee de eerste deelnemer van Comedy Café Academy die zich vast lid mag noemen van het Comedy Café. Morgenavond tijdens de Dondersgoede Donderdag show zal Mark voor het eerst als vast lid te zien zijn in het Comedy Café. Koop hier je kaartjes.

zO2knn-d

Wie is Mark?

Na jarenlang als rapper aan de weg te hebben getimmerd, staat Mark Waumans eind 2012 voor het eerst op het podium om stand-up comedy te proberen. Hij heeft meteen de smaak te pakken. Mark besluit om zijn vertrouwde leventje in Heerhugowaard achter zich te laten en verhuist naar Amsterdam. Met zijn unieke stijl en zijn aparte kijk op de alledaagse dingen valt Mark hier al snel op. Hij stond in de finale van de Culture Comedy Award 2015 en tijdens het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2015 won Mark het publieksprijs.

Mark heeft de afgelopen acht weken deelgenomen aan de Comedy Café Academy, onder leiding van comedian en coach Chris van der Ende. Volgens coach Chris heeft Mark zich in de afgelopen weken enorm ontwikkeld en is uitgegroeid tot een volwaardig comedian. Mark sluit zich daarbij aan bij het vaste team comedians van het Comedy Café.

De Jury van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival over Mark:

-Minimaal met groots effect-

“Als laatste act stond Mark Waumans op het programma van het Griffioen/Zuidplein Cabaret festival. Slechts bijgestaan door een enkele spot en zijn bril, voert hij zijn hele show op binnen de vierkante meter. Zijn grappen vullen echter de gehele zaal met gelach; van solliciteren als hobby tot schapen tellen, van foto’s nemen met je iPad tot bijpinnen bij het goede doel. Waumans zoekt de grenzen op, maar komt er telkens mee weg. Toch heeft sympathie de overhand: hij is een vlotte verteller en komt met originele invalshoeken. Het publiek eet uit zijn hand. Met de publieksprijs heeft hij in elk geval een aanmoediging om door te gaan, want talent heeft Waumans zeker.”

Comedians van de maand

Vanaf heden zullen wij iedere maand twee comedians in de spotlight zetten. Wij zullen hen volgen, stalken, vragen stellen, foto’s posten. Kortom, wij zullen de comedians in kwestie aan jullie introduceren. Een maand lang posten wij de leukste quotes, filmpjes/foto’s en hun favorieten plekken in Amsterdam op onze website.

Ook jij kan hier een aandeel in hebben. Stuur een (persoonlijke) vraag voor de betreffende comedian(s) naar onze redactie. De vijf leukste vragen worden geselecteerd en gesteld aan de betreffende comedian(s). De winnaars krijgen een vrijkaartje voor een show naar keuze in het Comedy Café.

Twitter je vraag naar @comedycafe_adam o.v.v. #comicvdmaand.
Vergeet niet de naam van de comedian te noemen.

En dan nu. De comedians van deze maand zijn:

Jeffrey Spalburg

Twitteraccount: @SpallieJ

jeffreyspalburg300x424

Chris van der Ende

Twitteraccount: @ChrisvanderEnde

Chris-vander-Ende 600x830