Comedy Café bij de pre opening van Restaurant Kaas

logo main file kopie

 

Op het Java eiland zal een nieuw restaurant worden geopend met een Hollandse keuken, Restaurant KAAS.

Als pre-opening van het restaurant zullen de comedians van het Comedy Cafe een daverend optreden geven! Maak kennis met de nieuwe inrichting en nieuwe menukaart van Restaurant Kaas onder het genot van grappen, humoristische verhalen en een hoop hilariteit.

Wilt u voorafgaand aan de show nog een hapje eten, dan biedt Restaurant Kaas een unieke deal aan, een daghap voor maar EUR 10,- extra. Een oerhollands gerecht van een geweldige chef.

Koop snel uw kaarten hier.

 

Comedian van de Maand: Tom Sligting

Wie is Tom?

Tom Sligting is één van de eerste comedians van het Comedy Café in Amsterdam. Vanaf december 1994 staat hij daar op het podium met al meer dan 2400 shows achter zijn naam.

Met grote landelijke tours bespeelt Tom alle zalen, of hij nu in een kroeg staat of in het theater, in een jeugdcentrum of in een schouwburg. Hij de specialist in op maat geschreven optredens voor het bedrijfsleven en instellingen. Tom is dan ook een echte headliner, die elke show knallend afsluit. Met scherpzinnige inzichten en actuele grappen staat hij garant voor een spetterend optreden dat een breed publiek aanspreekt. Bij Tom is elk optreden weer een hoogtepunt! Afgelopen jaren was hij ook te gast bij Lowlands, Laughing Matters, De Uitmarkt en Jörgen Raymann.

Nu, vier avondvullende shows en duizenden comedy shows verder, staat Tom nog steeds meerdere keren per maand te spelen in het Comedy Café of elders in het land. Tom heeft in de Heineken Music Hall voor maar liefst 2400 man gespeeld, met vier avondvullende shows getoerd en maakt al meer dan 20 jaar maatwerk-/ en wrap up comedy shows voor het bedrijfsleven en de overheid. Ook heeft hij in een aantal speelfilms gespeeld, voor meer dan 17 commercials de hoofdrol gehad en voor verschillende TV series en programma’s gespeeld. Daarnaast speelt Tom jazz en house met zijn saxofoons als DjKooKt, hij is de zanger van het Amsterdamse lied én een festival directeur. Kortom, een duizendpoot.

Tom Sligting is een artiest die als geen ander het publiek in zijn act weet te betrekken en blijft elke seconde boeien. Sligting is zeer actueel, energiek en onvermoeibaar. Het lukt hem keer op keer om het laatste nieuws in een comedy-vorm te gieten. Hij heeft een eigen stijl, is niet echt grof, maar zoekt wel grenzen op. Hij heeft een aparte kijk op de wereld, hij neemt je mee op zijn ontdekkingstocht. Zo heb je de wereld nog nooit gezien.

TV

Tom is in verschillende TV programma’s te zien geweest, zoals; Night of Comedy (Comedy Central), Comedy Factory, De Bubbel (BNN), Jandino (NPS), Raymann is Laat en nog veel meer.

tom-sligting300x424Theatershow

Een nieuwe comedy show van Tom Sligting. Dit wordt de ultieme comedy theatershow waarbij alle aspecten van het menselijk gedrag worden ontrafeld. In onze kant-en-klaar maatschappij hoeven we steeds minder echt na te denken. Alles wordt aangestuurd door app’s, social media en commercie. Waar dromen we nu over…? Heeft Freud het al aan zien komen? Voordat we het weten lijden we aan het kassalasyndroom. Laat je niet gekmaken door de ‘cloud’ maar kom jezelf weer tegen en kom tot leven in deze hilarische show. Kortom: energiek, confronterend, bizar, dynamisch en bomvol comedy! Een positieve aanslag op je hersenen…

 

Interview met Tom

  • Hoe ben je ooit bij het Comedy Café begonnen?

Officieel ben ik de eerste comedian van het Comedy Café Amsterdam. In februari 1995 Tom Sligting 1opende Comedy Café haar deuren. Een paar maanden eerder waren de allereerste comedy shows in Café Helmers. Na een paar keer kreeg ik meteen de smaak te pakken en mocht ik het open podium op donderdag presenteren. Vrijdag en zaterdag waren toen ook de professionele shows, maar omdat er toen bijna geen Nederlandse comedians waren mocht ik elk weekend spelen. Samen met grootheden uit Amerika en Engeland. Dat ging meteen hard natuurlijk. Landelijke theater shows volgde en de basis was gelegd. Nu zijn er wellicht 10 open podia per week waar comedians heen kunnen gaan, in die tijd was het echt missie werk. Als een soort “jehova” comedy getuige ging je het land af om te verkondigen dat stand up comedy echt te gek was.

  • Wat is je favoriete spot en waarom?

Weet niet precies meer wanneer, maar denk dat ik al meer dan 18 jaar headliner ben van comedy shows. Dat vind ik nog steeds te gek. Alles na de pauze, eerst de zaal een beetje lezen, kijken hoe de andere comedians spelen en dan je strijdplan klaarmaken over hoe je er die avond in gaat. Als je dan met veel improve weer een te gekke show neerzet, dat verveelt nooit.

  • Wat is je favoriete TV programma?

Oei! Aangezien ik toch wel veel werk in de avond is er nou niet iets waar ik voor thuis blijf. Het enige wat ik merk is als ik dan toch zap als ik thuis ben dat ik dan toch wel eens blijf hangen bij Comedy Central met Seinfeld.

  • Wat is je favoriete film?

Plan C van Ruben van der Meer. Ook één van de weinige films waar ik door mijn hoofd wordt geschoten en mijn hersenen op de muur komen. Het feit dat ik dat na kan vertellen moet het wel mijn favoriete film zijn en als je hem nog niet gezien hebt, het is gewoon een mooie on-Nederlandse film.

  • Welke comedian heeft je geïnspireerd? 

In 1995 heb ik als eerste comedian van het Comedy Café veel gespeeld met John Fealey. Hoe hij in die tijd een zaal naar zijn hand zette was top. 1996 en 1997 waren zijn top jaren in het Nederlandse circuit. Het was een feestje als je met hem in een comedy show stond. Vanaf 1998 was ik zelf meteen headliner en kon ik hetgeen doen waar ik altijd naar opkeek en dat doe ik nu nog steeds (naar mezelf opkijken).

  • Wat is je favoriete vakantieplek?

Dat is nu toch wel zeker Portugal, maar ook omdat ik daar al zes jaar een waanzinnig theaterfestival organiseer op een schitterend landgoed in de Portugese bergen. Een week lang elke avond twee theater shows, Dj’s, workshops, maar ook gewoon lekker vakantie vieren met heel veel zon, water, rust en goed eten. Zie de website voor meer info: www.angelfestival.com.

  • Wat is je favoriete drankje?

Almdudler met ijs.

Wat is je favoriete liedje op dit moment?

Dat zijn nu toch wel de tunes van DJKooKt. Een super creatieve act met een mobiele keuken, een looping machine en een Tenor, Alt en Sopraan saxofoon. Alles bij elkaar te gekke muziek en ook nog top om naar te kijken. Weet niet of het mag in deze rubriek, maar ik ben DjKooKt. Het is even niet anders.

  • Wat wil je worden als je groot bent?

Volwassen. Ik doe nu nog steeds wat ik leuk vond als kind, maar datTom Sligting went ook wel. Na twintig jaar comedy mocht ik de allerlaatste show afsluiten. Gelukkig hebben we een mooie doorstart gemaakt in het Rozentheater.

Klik hier voor de speellijst van de nieuwe theatershow van Tom.

En hier voor zijn speellijst in het Comedy Café.