Hoe verander je een comedy club in een digitale speeltuin?

Deze week ontvangt Comedy Café van een serie spannende projecten: Niehe Media filmt twee Amerikaanse topcomedians van The Tonight Show van Jimmy Fallon. BNN/VARA begint deze maand met een langer traject voor een nieuwe comedy serie, en relateert aan de comedy wereld is er een dag lang op NPO Cultura van een van Bob’s documentaire-series “Grimassen” uitgezonden, waar comedians geboren in het buitenland, hun verhaal en de “Roots” van hun comedy vertellen.

Comedy Café Amsterdam wordt steeds meer een plek voor TV Broadcasters om iets nieuws te ontwikkelen voor nieuwe studioshows, interviews of podiumoptredens. De reden is duidelijk: er zit een te gek publiek in het Comedy Café dat entertainment wil meemaken in een leuke atmosfeer. Daarnaast is het Comedy Café voor TV crews kostentechnisch gezien een goede keuze. Installeren van de camera en het geluid is een kwestie van “Plug ‘n Play!” en de lichten zijn al op de juiste plek gehangen.

Uit ervaring blijkt dat meerdere comedians het fijner vinden om in cafés try-outs en pilots te doen dan in studio’s. Waarom? In een café of club komen liefhebbers voor de comedy en voor de comedian. Vaak is het publiek bij een studio-optredens grotendeels onbekend met comedy en/of betaalt hij of zij om daar aanwezig te zijn. Dit soort publiek reageert vaak anders dan een warm live comedy-minded publiek.

Dus heb jij ideeën voor een tv show?! Kom dan gauw langs bij het Comedy Café!

Lees hier meer.